Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Deha TV’de Program Yapımcısı Aylin Ünal’ın sunduğu Objektif isimli programa katıldı. Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen çekimlerde, Başkan Erdoğan, öncelikli hedeflerinin Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ni uygulamaya geçirmek olduğunu ifade ederek, bir vakıf üniversitesi ile sonrasında da Denizli Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni kurmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DEHA TV’nin Objektif isimli programında, şehir gündemi, ekonomi, ticaret, ihracat ve sanayideki son gelişmeleri, pandeminin etkileri ve korona virüsle mücadele çalışmalarını değerlendirdi; Denizli Ticaret Odası’nın faaliyetleri ile projelerini anlattı. Denizli iş dünyası olarak pandeminin hem olumsuz hem de olumlu yönlerini hissettiklerini söyleyen Başkan Erdoğan, Denizli’de sanayicinin farklı ürünlere yönelmesi sayesinde ihracatının toparlandığını ancak küçük ve orta ölçekli firmaların salgından olumsuz etkilendiğini belirtti. 

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZE, DÜŞÜK MALİYETLİ 234 MİLYON TL’LİK FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLADIK”

Denizli ve Türk ürünlerinin artık kalitesi ile ön plana çıktığını da dile getiren Başkan Erdoğan, “5 yıl önce Denizli’mizde tasarım ve Ar-Ge merkezlerinin sayısı çok azdı; son zamanlarda ise firmalarımız bunlara yöneldi. Bu sayede, ürünlerimizin kalitesi arttı ve gelişen teknolojiye hızlı bir şekilde ayak uydurduk. Avrupa pazarında Denizli ihracatının yüzde 67 gibi bir paya sahip olmasının en önemli sebebi, başta kalitemiz sonra da coğrafi olarak yakınlığımızdır.” dedi.

Başkan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarından derlediği verilerine göre, Denizli’nin, tarihinde ilk kez, gerçek kişi ticari işletmelerdeki artışıyla, “Türkiye’nin A takımı”na girdiğini de vurguladı. Erdoğan, “İlimiz gerçek kişi ticari işletmelerinde 9’uncu sırada yer aldı. 2020 yılında Denizli’mizde şirket kuruluşları arttı. Bunun dışında COVID-19 nedeniyle işleri kötüye giden sektörlerimiz de oldu. Ancak, biz de bu sıkıntıların çözülmesi için görüşmelerde, girişimlerde bulunduk. Ayrıca, KOSGEB desteği ile KGF kredi imkânı sağladık. Aynı zamanda da üyelerimize düşük maliyetli 234 milyon TL’lik finansman desteği sağladık. Devletimiz, birçok katkı sağladı. Pandeminin etkilerinin hızla tüm dünyada azalmasını umut ediyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “SAĞLIK ALANINDA DA DESTEKLERİMİZ OLDU”

Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak sağlık alanında verdikleri destekleri de anlattı. “Her işin başı sağlık.” diyen Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın öncülüğünde hayırsever iş adamlarının İl Sağlık Müdürlüğü’nün aracılığıyla kamu hastanelerine solunum cihazı hibe ettiğini belirtti. Sağlık teşkilatına katkılarının devam ettiğini de söyleyen Başkan Erdoğan, “Halkımızın sıkıntılarını asgariye indirmek amacıyla filyasyon ekipleri için araç ve şoför desteği verdik. Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarımızla çok hızlı bir araya gelip bunların kararını alabiliyoruz. Aldığımız solunum cihazlarıyla, bir can kurtarmaya vesile olmak kadar güzel bir şey yok. Buna bizi de vesile kılan üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

BAŞKAN ERDOĞAN: “PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Pandemiye rağmen faaliyetlerinin devam edeceğini aktaran Başkan Erdoğan, “Şu anda önceliğimiz Denizli’de teknik tekstile dönüşümü geliştirmek. Ardından vakıf üniversitemizle ilgili yol kat etmek. Sonrasında ise Denizli’mizde hep hayal ettiğimiz ve hep gündemimizde olan Denizli Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni hayata geçirmek, bizim önceliklerimizdir.” diye konuştu.