İhracatta Başarı İçin Pazarlama ve Satış Stratejileri Eğitimi

01Ara09:1512:15İhracatta Başarı İçin Pazarlama ve Satış Stratejileri Eğitimi

Etkinlik Bilgileri

TANITICI İÇERİK

Başarılı ve kârlı ihracat faaliyetleri, hiç kuşkusuz ki, planlı, programlı ve temeli olan pazarlama ve satış çalışmaları ile gerçekleşir. Eğitim, bu çalışmaların planlanma aşamasından uygulanma aşamasına kadar geçecek süreçte işletmeye – patrondan pazarlama personeline kadar – düşen görevleri, bu görevlerin yerine getirilmesi sırasında doğabilecek sorunları, çözüm önerilerini, eylem planlarının hazırlanma ve uygulanma şekil ve esaslarının öğretilmesini amaçlamaktadır.

KİMLER KATILMALI?

Eğitim, ihracata yeni başlayacak veya halen ihracat yapmakta olan üretici veya tacir ihracatçı şirketlerin yöneticileri ve/veya pazarlama satış bölümü çalışanları için faydalı olacaktır.

EĞİTMEN KİMDİR?

Eğitmen Hakan AKIN, dış ticarete 1985 yılında üniversite öğrencisiyken başladı. 1996 yılına kadar, ülkemizin özellikle savunma sanayi konusunda ihtiyaç duyduğu mamül ürünlerin OFSET anlaşmaları çerçevesinde dış alımları ile ilgili projelerde görev aldı. Bu projelerden bazıları, denizaltı gemilerinin, F16 uçaklarının haberleşme sistemlerinin ve UH helikopterlerinin bazı parçalarının dış alımlarıydı. 1996 yılında dış ticaret eğitimleri ve 2004 yılında dış ticaret danışmanlık hizmetleri vermeye başladı. Bu kapsamda Eylül 2020 sonu itibariyle 3500 güne yakın eğitim ve 500 güne yakın danışmanlık çalışması gerçekleştirdi. 2006 yılında verdiği danışmanlık çalışması neticesinde firma KOSGEB “hızlı balık” ödülünü aldı. Dış ticaret konusunda yazılmış ve basımları hala devam eden 5 kitabı vardır. Avrupa Birliği’nin ülkemizde yürüttüğü dış ticaret projelerinde yerel uzman olarak görev almaktadır.

YÖNTEM

Eğitim, içinde bulunduğumuz pandemi dönemi ve korunma şartları çerçevesinde on-line olarak zoom iletişim platformu üzerinden gerçekleştirilecektir. Ders powerpoint sunumu ile işlenecek ve konuların katılımcılar tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için gerçek örnekler ile desteklenecektir.

 

Daha fazla göster

Zaman

(Salı) 09:15 - 12:15