Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, kısa süre önce yayın hayatına başlayan www.denizlimetropol.com haber sitesinin canlı yayın konuğu oldu. Haber Koordinatörü Gazeteci Murat Acar’ın sorularını cevaplayan Başkan Erdoğan, ticari hayat ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Denizli’nin lobi eksikliğine, Ankara’da eskisine göre temsil kabiliyetinin azaldığına dikkat çekerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, internet haber sitesi www.denizlimetropol.com’da Gazeteci Murat Acar’ın hazırlayıp sunduğu canlı yayınlanan “Metropol Gündemi” programına katıldı. Denizli Metropol’ün Haber Koordinatörü Acar’ın sorularını cevaplayan Başkan Erdoğan, Denizli milliyetçiliğinin önemini vurguladı. Erdoğan, “Bizim farklı görüşlerimiz ve yaşamamız olabilir ama söz konusu Denizli olduğunda aynı çatı altında olabilmeliyiz. Denizli’ye katkı verecek kişilere, destek olmalıyız. Maalesef, Denizli milliyetçiliği konusunda eksiğimiz var. Hepimiz bir araya gelip, şehrin kalkınması, yatırım ve işlerimizin artması için aynı masada buluşup, Denizli için fikirler üretmeliyiz. Denizli menfaati için Denizli milliyetçisi olmak zorundayız. Her birimizin farklı görüşleri, farklı yaşamları olabilir. Söz konusu Denizli ise bir olacağız, birlik olacağız. Söz konusu Denizli’ye otoban yapılması ise havaalanı ve direk yurt dışı uçuşları, hızlı tren ise hepimiz bir olacağız. Bu ilin yerel yöneticileri, Milletvekillerimiz, Bakanımız ve biz bir araya geleceğiz. Denizli Milliyetçiliği, Denizli’ye katkı verecek kişilere de sahip çıkmaktır. Bugün Uğur Erdoğan ise, O’na sahip çıkacağız; yanında olacağız ve destek vereceğiz. Bizim böyle bir eksikliğimiz var. Denizli Milliyetçiliği konusunda, sıkıntı var. Siz, biz diye bir şey yok. Denizli’nin kalkınması için, işin, ihracatın artması için, birlikte olmalıyız. Aynı masa etrafında toplanmalıyız. Fikirlerimizi paylaşmalı ve birbirimizin yanında durmalıyız. Ortak paydamız Denizli olmalı” diye konuştu.

Denizli’nin lobi eksikliği olduğuna da işaret eden Başkan Erdoğan, “Ankara’da eskiden iki bakan, iki bakan yardımcısı, üç dört genel müdür vardı; gerisini saymıyorum bile. Ekonomi Bakanımız sayın Nihat Zeybekci, ‘Her türlü sıkıntınızı bize getirin’ derdi. İşte bunun için Denizli Milliyetçisi olacağız. Denizli’ye bir yatırım olacaksa bir araya geleceğiz. Bir takım düşünün; Maradona var ama tek başına! Ne yapabilir? Ancak aynı takımda üç, beş, on bir tane güçlü oyuncu olursa, o takım o zaman başarıya ulaşır” dedi.  

BAŞKAN ERDOĞAN: “2001’DEN BERİ ULAŞIM SORUNU GÜNDEMİMİZDE”

Denizli’nin üreten bir şehir olmasına rağmen, ürettiklerini hem yurt dışı ve yurt içine yüksek maliyetlerle taşıdığına da dikkat çeken Başkan Erdoğan, “2001 yılında Denizli İhracatçılar Birliği’nde yaptığımız ilk toplanda, ilk gündem maddemiz buydu. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, ‘Denizli’nin otoyol ve demiryolu ile ilgili bir an önce harekete geçmemiz lazım’ dedi ve ilk ziyaretimizi Devlet Demiryolu Genel Müdürü’ne ardından da Ulaştırma Bakanımıza yaptık. Otoyol, demir yolu ve yük taşımacılığı, 2001 yılından beri ajandamızda olan ve o günden beri sürekli gündeme getirdiğimiz bir konu. Denizli’den 3,5 milyar dolar ihracat yapıyoruz ama, bizim sadece ihracatla ilgili yurt dışına ulaşım sıkıntımız yok. Asıl sorunumuz, yurt içindeki ulaşımımız. Bizim, iç piyasada oldukça büyük işlerimiz var. Tarım ve gıda başta olmak üzere, Denizli’den 81 ile yüzlerce mal ve farklı ürünler gönderiyoruz. O nedenle, acilen tren yolu taşımacılığını güçlü hale getirmemiz lazım. Hızlı trenin Antalya, Afyon, Denizli, Aydın, İzmir hattında da olması gerekiyor” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “OTOBAN TALEBİMİZİ İLETTİK VE SÖZÜNÜ ALDIK; YAPILIYOR”

Ulaşımla ilgili sorunları devlet büyüklerine sürekli aktardıklarını ifade eden Başkan Erdoğan “En son Maliye Bakanımız şehrimize geldiğinde, toplantıda Denizli adına açış konuşması ben yapmıştım. Otoban talebimizi dile getirmiştik. Denizli ihracat ve sanayi şehri. Türkiye’de ilk 10’dayız. Devlete yükümüz az. İstek ve taleplerimiz, yerli yerinde. Biz bu isteklerimizi büyüklerimize de aktarıyoruz. Otoban konusunda da talebimizi ilettik. Bakan Bey de söz verdi. İhalesi yapıldı ve 2022’de otobanımız faaliyete geçecek.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “NİYE GEMİMİZ OLMASIN?”

Bunların yeterli olmadığını ve insanların ufkunu geniş tutması gerektiğine de işaret eden Baştan Erdoğan, “Biz, Denizli olarak, AB’ye çoktan girdik. Yaptığımız ihracatın yüzde 60’ı, AB ülkelerine. Bu şehirden, 180 ülkeye ihracat yapılıyor. Denizli’mizden, her gün yüzlerce tır çıkıyor. Kara yolu, ihracatçımız açısından maliyeti yüksek bir taşıma. Benim ülkem, buradan Avrupa’ya direkt tren kaldırabilir mi peki? Kaldırabilir. Biz ise, ülke içi taşımacılığını Aliağa’yı, İzmir’i konuşuyoruz. Bunlar Denizli’mizin gündeminden düşmeli. Avrupa’ya nasıl daha uygun ve kolay taşımacılığı gerçekleştirebiliriz? Asıl bunu konuşmalıyız. Deniz yolu taşımacılığına, konteyner taşımacılığına ağırlık vermeliyiz. Türkiye’de ilk 10’daki illerden biriysek, bizim niye gemimiz olmasın ki? Tır taşımacılığını yapan Denizli firmalarının ortak bir gemisi olsun ve malları alsın götürsün Avrupa’ya. Deniz taşımacılığında rekabet çok az; o yüzden de maliyetler azalıyor. Kara taşımacılığı ise daha da yüksek maliyetli. İhracatçımızın diğer ülkelerle rekabet etmesi için ise, ulaşım maliyetlerini düşürmesi gerekiyor” diye konuştu. 

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’DE ÇOK ORTAKLI İŞ BİRLİĞİ-GÜÇ BİRLİĞİ PROJESİ BAŞLATACAĞIZ”

Başkan Erdoğan, Denizli’de çok ortaklı bir girişimin peşinde olduklarını da söyledi. Projeye “İş Birliği Güç Birliği” adını veren Erdoğan, proje için etkin bir sektör arıyor. Denizli’nin müteşebbis yüzünü göstermek adına ‘birlikten güç doğar’ felsefesiyle, kentte çok ortaklı bir girişimin peşinde olduklarını ifade eden Başkan Erdoğan, “Denizli’mizde, biz bir proje peşindeyiz… Adı İş Birliği – Güç Birliği. Daha önce Denizli’de EGS dahil çok ortaklı birçok girişim olmuş. Olumsuz olunca da daha sonra insanlar bir araya gelmemiş. Biz, iyi bir sektör arıyoruz. Teknolojisi yüksek bir sektör olacak. Birlikte şehirdeki hareketliliği daha da arttırmak ve örnek olmak için çalışıyoruz. 10 ortaklı olur, 20 ortaklı olur; fark etmez. İş adamlarımıza bunu anlatacağız ve bir araya geleceğiz. Denizli’nin müteşebbis yüzünü göstermek adına ‘birlikten güç doğar’ felsefesiyle, kentte çok ortaklı bir girişimin peşindeyiz. Şu an sektör arıyoruz. Bulduğumuz an, girişimlerimize başlayacağız. Yeni, hiç olmayan yapılmayan bir şeyi yapacağız. Türkiye’de bulunmayan bir iş olacak. Katma değeri de yüksek olacak” dedi.

ERDOĞAN, ZOR’A “HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN” DEDİ

Başkan Erdoğan, canlı yayın sonrasında, www.denizlimetropol.com haber sitesinin sahibi Denizli Ticaret Odası üyesi Gazeteci Arif Zor’a hayırlı olsun dileklerini iletti; başarı diledi.

AYNI BÖLGEDEKİ ESNAFI DA ZİYARET ETTİ

Canlı yayından çıktığında da gününü sonlandırmayan Başkan Erdoğan, civardaki halen açık işyerlerini ziyaret edip, hayırlı işler diledi. Gökçe Kırtasiye sahipleri Gülçin ve Mustafa Sağım çiftini dinledi. İlettikleri sorunlarının çözümü için de hemen harekete geçti. Sağım çifti, Başkan Erdoğan’a ilgi ve desteğinden dolayı teşekkür etti.