Odamız, taşımacılık faaliyetlerine K yetki belgesi düzenleme ile katkı sağlamanın yanı sıra sayısal takograf kartı hizmetini de eklemiştir.

Araçların kullanım sürelerinin, hızının ve araçların yasanın belirttiği sınırlar içinde kullanılıp kullanılmadığını denetleyen ve bu bilgileri belleğinde tutmaya yarayan sayısal takograf kartları artık  Odamızdan temin edilebilecektir.

1 Mayıs 2006 tarihinden itibaren AB’ye üye ülkelerde Avrupa Birliği’nin ilgili mevzuatı uyarınca karayolu taşımacılığında kullanılan yeni araçlarda sayısal takograf kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Sayısal takograf uygulaması ile sürücülerin davranışlarına/faaliyetlerine ilişkin  daha fazla ve güvenilir veri toplayarak, karayolu güvenliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

Takograf kartlarına ilişkin başvuruların alınması, değerlendirilmesi, kartların sertifikalandırılması, kartların kişiselleştirilmesi ve sahiplerine dağıtılması süreçlerindeki iş ve işlemler TOBB tarafından gerçekleştirilmektedir. Sayısal takograf sistemi kapsamındaki sürücü kartı, servis kartı ve şirket kartını almak isteyen kişi veya kuruluşların, ön başvurularını, TOBB’un https://staum.tobb.org.tr/PinacaWeb/  web adresinden gerçekleştirdikten sonra, DENİZLİ TİCARET ODASI’ nı seçerek almak istediği kart türüne göre belgelerle birlikte Odamıza başvurmaları gerekmektedir.

Ön başvurunun yapılmasından sonraki işlemler ise Odamız tarafından tamamlanmaktadır.

Sayısal Takograf Kartı Başvuru Prosedürleri ve Gerekli Belgeler için tıklayınız. https://www.dto.org.tr/sayisal-takograf/