Özbekistan Vobkent Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sardor Isroilov, Denizli Ticaret Odası’nı (DTO) ziyaret etti. DTO üyelerini, ülkesindeki yatırım olanaklarıyla devletlerinin sağladığı destekler hakkında ayrıntılı bilgilendirdi ve sorularını yanıtladı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, üyeleriyle yurt dışından gelen temsilcileri buluşturdukları organizasyonları için “Yeni pazarlar bulmalı ve yurt dışındaki müşteri portföyümüz ile ihracat ağımızı hızla genişletip büyütmeliyiz. Şehrimizin ve iş insanlarımızın gelişip kalkınması için hiçbir fırsatı kaçırmıyoruz. Ülkeler arasındaki ticari hacmi ve iş birliğini artıracak girişimler de buna dahil. Bu kez de Özbekistan’a dair bir organizasyonumuz oldu. İlgi ve katılımlarından üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Özbekistan Cumhuriyeti’nin Buhara şehrinin ilçelerinden Vobkent’in Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sardor Isroilov, Denizli Ticaret Odası’nı (DTO) ziyaret etti. İsroilov’u, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal ile meclis üyeleri ağırladı ve ilgili sektörlerdeki firmaların temsilcileri ile buluşturdu. İkili, iki ülke arasındaki ticaret hacmi ile iş birliklerini artırmak amacıyla Özbekistan’ı, Denizli’yi, sektörlerini, ticaretini, sanayisini, yatırım alanları ile imkanlarını anlattı, tanıttı.

DTO YÖNETİM KURULU ÜYESİ ALİ ÖNAL

DTO Yönetim Kurulu Üyesi Önal, ev sahibi olarak toplantının açış konuşmasını yaptı; şehrin sosyoekonomik özelliklerinin yanı sıra Denizli Ticaret Odası’nın yapısını, projelerini ve hizmetlerini de aktardı; Özbekistanlı konuğuna “Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen devlet başkanlarımızın belirlediği, ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini önce 5 sonra da 10 milyar dolara çıkarma hedefine, biz de var gücümüzle katkı koymaya çalışacağız. Özbekistanlı yatırımcıları, Denizli’mize bekliyoruz. Birlikte iş yapmak ve ülkelerimize daha fazlasını kazandırmak isteriz” diye seslendi. Konukları da Özbekistan’daki iş ve yatırım olanakları aktardı; ardından da katılımcıların sorularını yanıtladı.

VOBKENT TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI SARDOR ISROİLOV

Toplantı, Önal’ın konuğuna Denizli horozu plaketi hediye etmesi ve günün anısına toplu halde bir fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.