DTO BAŞKANI ERDOĞAN, DENİZLİ’Yİ TANITTI

Denizli Ticaret Odası (DTO) Uğur Erdoğan, NTV’de yayınlanan Bakış programına katıldı; Denizli ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Şehri, iş dünyasını ve DTO’yu tanıttı. Programda, “Son 7 yılda şehrimizdeki yabancı yatırımcı sayımız yüzde 700 arttı. 57 farklı ülkeden yabancı yatırımcılar var” diyen Başkan Erdoğan, DTO’nun yaklaşık 100 yıllık bilgi ve tecrübesiyle tüm sektörlere destek olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, yazdıkları çeşitli projelerle yurt dışından maddi kaynak da sağladıklarını vurguladı. Erdoğan, “Avrupa Birliği fonlarından yararlanan projelerimizle, Denizli Ticaret Odası olarak 10 milyon euroluk önemli bir kaynağı şehrimize kazandırdık. Sektörlerimizde kümelenme ve dijitalleşmeyi sağlayacak, teknik tekstilin önünü açacak katma değeri yüksek ürünleri ortaya çıkaracak işlere imza atarak var gücümüzle Denizli’mize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan’ın moderatörlüğünde hazırlanan ve NTV televizyon kanalında yayınlanan Bakış isimli programın yeni bölümü, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda çekildi. Programa PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ile Anadolu Sigorta Genel Müdürü Zekai Mehmet Tuğtan ve Türkiye İş Bankası Kobi ve İşletme Bankacılığı Satış Bölümü Müdürü Gaffar Öney katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN, NTV’YE DENİZLİ ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, programda odasının projeleri ile faaliyetlerini anlatmakla kalmadı, Denizli’yi de ihracatı, sanayisi, ticareti, ekonomisi ve sektörleriyle anlattı, tanıttı. Başkan Erdoğan, NTV’yi Türkiye ekonomisinin A takımında yer alan Denizli’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek sözlerine başladı. Erdoğan, “Ülkemizin ve Denizli’mizin mayıs ayına dair ihracat verileri açıklandı. Tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına ulaşmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm üretici, sanayici ve ihracatçılarımızı kutluyorum, şehrimize değer katan eşsiz çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Denizli Ticaret Odamızda yaklaşık 22 bin üyemiz var. Üye sayımız da sektör çeşitliliğimiz de her geçen gün daha da artıyor. İhracatımızın lokomotifi olarak nitelendirdiğimiz tekstil ve konfeksiyon sektörümüzün yanında makine sanayi, seracılık ve tarım ile hayvancılıktaki ihracatımız da her geçen yıl daha da artıyor. 70 çeşit tarım ürünümüzü, 76 ülkeye ihraç ediyoruz. 175 ülkeye ihracat yapıyoruz, yıllık 4,2 milyar dolarlık ihracatımız var. Denizli, tükettiğinden fazlasını üreten, cari fazla veren bir şehirdir. Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 2’sini sağlamaktadır. İhracatımızın yüzde 68’i, Avrupa ülkelerine. Her anlamda Türkiye’de ilk 10’da yer alan bir şehiriz. Şehrimizin en büyük özelliğinden biri de 7 gün 24 saat esasına göre neredeyse hiç ara vermeden, durmadan çalışmasıdır. İş ve işletmelerimiz açısından, yılın 365 günü bu şehirde çarklar dönmektedir, herkes işinin başındadır. Üst derecede girişimciyiz… Denizi olmayıp da denizi bulunan ülkelere balık ihracatı yapan bir şehiriz. 2400 çeşit ürünün üretimi ile ihracatını yapıyoruz. Son dönemde hem ülke hem Denizli ekonomisine turizm sektöründe de çok ciddi anlamda katkımız var. Ülkenin ilk beş turistik kentinden biriyiz. Antik kentlerimiz ile ören yerlerimiz, en çok ziyaret edilen ilk ikinin içinde. Denizli’mizde ayrıca yabancı yatırımcılar son 7 yılda yüzde 700 arttı. 57 farklı ülkeden yabancı yatırımcı var” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: PROJELERİMİZLE, AB FONLARINDAN ŞEHRİMİZE 10 MİLYON EUROLUK KAYNAK SAĞLADIK

Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın, yaklaşık 100 yıllık bilgi ve tecrübesiyle sektörler ile üyelerine dolayısıyla şehrin gelişmesine de büyük destek verdiğine dikkat çekti. Erdoğan, “Gıda ve geri dönüşüm sektörlerimiz için iki yeni sanayi sitesi kurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bakanlıklar düzeyindeki temaslarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sitelerimizi, Türkiye’de model olabilecek 1.200 dönümlük büyük bir alanda kuracağız. Ayrıca, yurt dışından ülkemize kaynak sağlıyoruz. Denizli Ticaret Odası, Türkiye’deki odalar arasında Avrupa Birliği fonlarından en çok faydalanan sivil toplum kuruluşudur, bunun gururunu her fırsatta üyelerimizle de paylaşıyoruz. 10 milyon euroluk bir kaynağı şehrimize getirerek Türkiye’de bir ilk olan Denizli Teknik Tekstil Merkezi’mizi kurduk. Bu merkez sayesinde sektörlerde dijitalleşmenin ve teknik tekstile dönüşümün önünü açacak, katma değeri yüksek ürünler elde edilmesini sağlayacağız” dedi.

Başkan Erdoğan ayrıca Denizli Ticaret Odası’nın bünyesinde sigortacılık faaliyetleriyle ilgili 316 üyesi ile bir de meslek komitelerinin bulunduğunu ve sektörel farkındalık çalışmaları yürüttüğünü anlattı.

REKTÖR KUTLUHAN: ÜNİVERSİTEMİZ, ŞEHİR İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEDİR

Rektör Kutluhan ise üniversitelerini, çalışmalarını ve Denizli iş dünyası ile iş birliklerini detaylı olarak aktardı. Prof. Dr. Kutluhan, “Üniversitemizin en önemli özelliği, kampüsünün Türkiye’deki sayılı yeşil kampüslerden biri olmasıdır. Üniversitemiz aynı zamanda ülkemizdeki akredite 73 üniversiteden biridir. Şehir ile iş birliği içerisindedir. Bizde şehrimizle işi olmayan bir bölüm veya birim bulamazsınız. Şehirdeki her türlü sorun ve konunun paydaşı, ortağıyız ve bu alanlarda öneriler üretmekteyiz. Oda ve borsalarımızın da yönetim kurulunda yer aldığı Pamukkale Teknokent’imiz, bu konuda önemli bir rol üstlenmektedir. Diğer taraftan üniversitemizden mezunların iş sahibi olmalarını sağlayan bir eğitim modeline sahibiz. Bu eğitim modelimiz, meslek yüksek okullarımızdaki üç artı birden ibarettir. Fakültelerimizde ise yedi artı bir modelidir. Yani öğrencilerimiz üç veya yedi yarı yıl eğitimlerini tamamladıktan sonra İşletmede Mesleki Eğitim Projemiz kapsamına dahil oluyorlar ve uygulama becerilerini geliştiriyorlar. Denizli’de, staj yapacak birçok yer var. Ayrıca probleme dayalı eğitim modelimiz de var. Bu modelle de eğitim görürken problem çözme kabiliyetini de arttırıyoruz. Bu da mezunlarımızın şu anda piyasada iş görme ve işe girme şansını arttırmaktadır. Dijitalleşme ile yapay zekâ da gündemimizde olan modellerdir. Biz bu modeller için de bu dönem okullarımızda müfredat değişikliğine gidiyoruz. Önümüzdeki sene bunu da yaparak büyük bir adım daha atmış olacağız” diye konuştu.

KASAPOĞLU: DENİZLİ, MAKİNE SEKTÖRÜYLE DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu ise Denizli’nin sanayisi ile odalarının faaliyetlerini anlattı. Kasapoğlu, “Denizli’nin en önemli özelliklerinden biri de kadın istihdam oranının yüksek olmasıdır. Aynı zamanda gelişmeleri yakından takip eden bir kenttir. Sanayi anlamında, geleneksel işlerin yanında sektörlerimizi çeşitlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunların en önemlisi makine sanayidir. Makine sanayisine hizmet verecek beşinci organize sanayi bölgemizi kısa dönemde açacağız; dolayısıyla Denizli makine sektörüyle de önümüzdeki süreçte adından söz ettiren bir sanayi kenti haline gelecektir” dedi.

TUĞTAN: DASK, DENİZLİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Programda, Türkiye ve Denizli’deki sigortalılık oranlarıyla ilgili güncel bilgiler veren Anadolu Sigorta Genel Müdür Sayın Mehmet Tuğtan ise Denizli’deki deprem riskine dikkat çekti. Tuğtan, “Zorunlu sigortalara baktığımız zaman trafik sigortasında Türkiye ortalaması yüzde 80 iken Denizli’de yüzde 86. Diğer sivil rizikolara baktığımızda ise özellikle yine zorunlu bir poliçe olan doğal afet sigortalarında Türkiye ortalaması yüzde 57; ancak Denizli bunun 6 puan altında. Bildiğiniz gibi 6 Şubat’ta çok büyük bir felaket yaşadık. Denizli ili de sismik tehlike haritasına baktığımız en riskli yerlerden biri. Başımıza gelebilecek büyük bir felaketten en az zararla çıkmak adına hem sınai hem ticari hem de sivil rizikolarda sigortalı olmak, Denizli için çok önemli!” diye konuştu.

ÖNEY: DENİZLİ, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Türkiye İş Bankası Kobi ve İşletme Bankacılığı Satış Bölümü Müdürü Gaffar Öney de programda Denizli’nin bankacılık sektöründeki yerini ele aldı. Öney, “2024’ün üçüncü ayının verilerine bakıldığında, Denizli’nin 210 milyar TL civarında bir ticari kredi büyüklüğü var. Ayrıca 130 milyar TL’nin üzerinde bir mevduat hacmine de sahip. Banka olarak buradan aldığımız pay ise yüzde 9 civarında. Denizli bizim için önemli ve her geçen gün artan bir katma değer; biz de yatırımlarımızla buna katkı sağlıyoruz” dedi. 

SİGORTA SEKTÖRÜNDE ANADOLU BULUŞMALARI PANELİ’NE KATILIM YOĞUNDU

Televizyon programının tamamlanmasının ardından aynı salonda DTO’nun da katkılarıyla Anadolu Buluşmaları Paneli gerçekleştirildi. Başkan Erdoğan, DTO üyelerinin büyük ilgi gösterdiği panelde de konuşmacı olarak yer aldı, katılımcıların sorularını yanıtladı. DTO’nun sigorta sektöründeki temsilcilerinden 18’inci Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Cemal Başeren ile Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkanı Adnan Çelik de panelde söz alarak sektörlerine ilişkin değerlendirme ve bilgilendirmelerde bulundular. Paneli takip edenler arasında DTO’nun koordinatörlüğünü yürüttüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi Başkanı Bekir Çakır ve GGK üyeleri ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Başkanı Ayla Taşçıoğlu ile KGK üyeleri de vardı. Etkinlik, soru cevap bölümünün ardından günün anısına çektirilen toplu fotoğraf kareleriyle sona erdi.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim