Yeni açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin önemine dikkat çeken Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, tedbirlerin tüm sektörlerde ve özellikle enflasyonla mücadelede önemli bir destek sağlayacağını belirtti. Önlemlerin bütçe ve ekonomiye olumlu yansımalarının olacağına inandığını ifade etti. Başkan Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek tarafından kamuoyuyla paylaşılan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ndeki kamusal alana dair tedbirler, son derece önemli ve kıymetlidir. Tasarruf tedbirleri, tüm sektörlerde ve özellikle enflasyonla mücadelede çok ciddi destek ve katkı sağlayacaktır” dedi.

Devletin almış olduğu önlemlerin sadece kamusal alanda değil, bireysel olarak da verimli üretim ile tasarruflu tüketimi teşvik etmesi gerektiğini savunan Başkan Erdoğan, yeni açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin toplumsal yaşama da olumlu etki yapacağını düşündüğünü belirtti. Erdoğan, “Bu uygulama, inşallah en kısa sürede enflasyonla mücadelemize katkı sağlayacak ve hızlı bir düşüş getirecektir” diyerek, Türkiye’nin bu tür uygulamaları sadece kamusal alanda değil bireysel olarak da benimsemesi gerektiğini vurguladı. Başkan Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek tarafından kamuoyuyla paylaşılan, yeni açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ndeki kamusal alana dair tedbirler, son derece önemli ve kıymetlidir. Tasarruf önlemleri, tüm sektörlerde ve özellikle enflasyonla mücadelede çok ciddi destek ve katkı da sağlayacaktır. Bunun aynı zamanda hem bütçeye hem de ekonomiye de olumlu yansımalarının olacağını düşünmekteyim. Aynı zamanda toplumsal yaşamımıza da etki yapacaktır. Devletimizin almış olduğu tedbirlerin örnek teşkil edip, özellikle kamunun dışına da yayılıp büyüyeceğini ve daha da anlam kazanacağını öngörüyorum” diye konuştu.

TOPYEKÛN KATILIM SAĞLAMALIYIZ

Son olarak vatandaş bazında üreticiler, firmalar, esnaflar ve tacirler olarak herkesin önlem alıp ülke ekonomisine ve enflasyonla mücadeleye katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Başkan Erdoğan, devletin aldığı tedbirlerin sivil toplum kuruluşlarına, firmalara ve evlere kadar sirayet edeceğini öngördüğünü de sözlerine ekledi. Erdoğan, “Bu tedbirler, inşallah en kısa süre içerisinde enflasyonla mücadelemize katkı sağlayacaktır ve hızlı bir düşüşü de beraberinde getirecektir. Türkiye’nin bir an önce bu uygulamadaki gibi sadece kamusal alanda değil bireysel anlamda da artık daha verimli bir üretimi ve tasarruflu tüketimi benimsemesi ve desteklemesi gerekiyor. Bu türde, kamuda alınan tedbirler gibi biz de vatandaş bazında üreticiler, firmalar, esnaflar ve tacirler olarak önlem alıp ülke ekonomisine ve enflasyonla mücadeleye katkı sağlamalıyız!” dedi.