Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, bu yıl 29.’su düzenlenen Marble İzmir-Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda yer alan Denizlili firmaları ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 29’uncu kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, beraberindeki ekibinin yanı sıra AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tan ve Nilgün Ök ile, fuarda çeşitli incelemelerde bulundu; Denizli’den fuara katılmak için İzmir’e gelen üyeleri ile firmaları ve stantlarını ziyaret etti. İhracatçı firmaların yetkilileri ile bir süre sohbet eden Başkan Erdoğan ile beraberindeki heyet, işletmelerin fuar, sektörleri, çalışmaları ve projelerine dair bilgiler aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “TÜRKİYE VE BÖLGE İHRACATINA BÜYÜK KATKILAR VERİYORUZ”

Tüm sektörlerin önemli fuarlarına katıldıklarının altını çizen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Bugün burada da özellikle mermer, doğal taş, traverten ve işleme makineleriyle ve aksesuarlarıyla ilgili önemli bir fuar var. Dünyada önemli bir cazibe noktası olan Türkiye’mizde büyük fuarlar yapılıyor. Bugünkü ziyaretlerde firmalarımızla görüştük, beklentilerinin iyi olduğunu gördük. Üyelerimizin fuara özellikle nitelikli müşterilerin geldiğini söylemesi, bizim için son derece önemliydi. Bu sektörümüzün hem Türkiye ihracatına hem de bölge ihracatına çok ciddi katkı verdiğini biliyoruz, katlanarak devamını diliyoruz” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZDEN 731 FİRMAMIZI FUARA GÖNDERDİK”

2024 yılından itibaren daha yoğun bir şekilde ülkeye ve şehirlerine katkı vermek arzusu içerisinde olduklarını da vurgulayan Başkan Erdoğan, “Katıldığımız fuarlardan yana sektör çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Geçen yıl 731 tane firmamızı farklı sektörlerle alakalı dünyanın dört bir tarafındaki fuarlara götürdük. Fuarlara katılmak, oralarda yer almak, şehrimizi ve ürünlerini tanıtmak, ikili iş görüşmelerinde bulunmak demek ihracatımızı da artırmak demektir. Fuar demek üretimi de arttırmak ve istihdama katkı vermek demektir. Onun için fuarları çok önemsiyoruz. Denizli Ticaret Odası olarak da öncelikli ilgi alanımız içerisinde fuarlar var” diye konuştu.

DENİZLİLİ BASIN MENSUPLARI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Başkan Erdoğan ile DTO heyetinin fuar ziyaretine Denizlili basın mensupları yoğun ilgi gösterdi; zaman zaman canlı yayınlar yaparak değerlendirmeler aldı ve fuar heyecanını izleyicilerine taşıdı. Başkan Erdoğan, gazetecilerin ve haber ajanslarının sektör, fuar, Denizli ve ticaretiyle ilgili sorularını da yanıtladı.