Odamızca https://e.dto.org.tr web adresinden Oda Sicil numaranız ve Yetkili Kişiye ait TC Kimlik numarası ile sisteme giriş yapılarak bilgisayar ortamında 7/24 olarak;

  • E-imzalı Türkçe ve İngilizce Faaliyet Belgesi,
  • E-imzalı Türkçe ve İngilizce Kayıt Sureti,
  • E-imzalı İhale Durum Belgesi,
  • Limited Şirketler için E-imzalı Ortaklar Pay Listesi alınabilmektedir.

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden aşağıda yazılı belgeler güvenli elektronik imza ile Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce verilmektedir. Belge talepleri, iş günlerinde ve çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilebilmektedir.

ELEKTRONİK İMZALI BELGELER

  • Ticaret Sicil Tasdiknamesi,
  • Merkez Nakli Belgesi (TSY md.111),
  • İflas ve Konkordato Belgesi (İhale için)
  • Durum Belgesi

Şirket kuruluş başvurularınızda, elektronik imza ile ortakların tümünün MERSİS üzerinden ana sözleşmeyi elektronik olarak imzalaması ile başvuru oluşturulmaktadır.  Ortak ile yetkililerin yeni kimlikli olması durumunda MERSİS üzerinde e-Devlet üzerinden verecekleri onay ile Dijital İmza Beyanı da oluşturulmaktadır. Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne ana sözleşme imza için ortak ve yetkililerin Odamıza gelmesine gerek kalmamaktadır.

Anonim şirketlerde, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 390/4. maddesi çerçevesinde MERSİS üzerinden sirküler (elden dolaştırma) yoluyla e-imza ile yönetim kurulu kararı alınmasına imkân sağlayan “Yönetim Kurulu Kararı Modülü” uygulamaya alınmıştır. Bu Modülle birlikte, yönetim kurulu üyelerinden herhangi birinin MERSİS üzerinden hazırlayacağı karar taslağını e-imza ile imzalayıp diğer üyelerin görüşüne sunabilmesi, diğer üyelerin de sisteme girerek yine e-imza ile kararları imzalayabilmektedir.

Limited şirketlerde, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 617/4. maddesi çerçevesinde, MERSİS üzerinden sirküler (elden dolaştırma) yoluyla e-imza ile genel kurul kararı alınmasına imkân sağlayan “Genel Kurul Kararı Modülü” uygulamaya alınmıştır. Bu Modülle birlikte, ortakların tamamı gerçek kişi olan ve e-imzası bulunan limited şirketlerde, ortaklardan herhangi biri MERSİS üzerinden hazırlayacağı karar taslağını e-imza ile imzalayıp diğer ortakların görüşüne sunabilmekte, diğer ortaklar da Sisteme girerek yine e-imza ile kararı imzalayabilmektedir.  

E-Devlet üzerinden Online olarak

K Yetki Belgeleri İlk Başvuru ve yenilemelerini

Taşıt İlaveleri ve taşıt düşümlerini

Sayısal Takograf Kartı, Sürücü kartı, Şirket Kartı ve Servis Kartı ilk başvuru ve yenileme işlemleri yapılabilmektedir.