Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF), Kadının Ekonomik Güçlendirilmesi Çalışma Grubu, “Kadın Liderlerle Dönüşüm Buluşmaları” toplantılarına devam ediyor. Etkinliğin Denizli ayağı, Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) iş birliği ile gerçekleştirilecek. Toplantının daveti, DTO Başkanı Erdoğan’dan geldi; “Denizli iş dünyamızın dinamiklerinden biri olan kadınlarımızı, 23 Mayıs’taki toplantımızda görmekten onur duyacağız; her kesimden herkesi bekliyoruz” dedi.

İlki Manisa Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile gerçekleştirilen toplantının ikincisi, 23 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.00’da DTO’nun Meclis Salonu’nda olacak. Toplantının açış konuşmalarını DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen Kartay ile TSKF Başkanı Betül Elmasoğlu yapacak. TSKF Kadının Ekonomik Güçlendirilmesi Çalışma Grubu Koordinatörü Dilek Cesur’un moderatörlüğündeki Kadın Liderlerle Dönüşüm Oturumunda ise ManPowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, katılımcılara tecrübelerini aktaracak. Oturum, saat 16.00’da sona erecek.

BAŞKAN ERDOĞAN: İŞ KADINLARIMIZI DAVET EDİYORUZ

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, başta üyeleri olmak üzere Denizli iş dünyasını toplantıya davet etti. Başkan Erdoğan, “Kadınlarımızı, özellikle Denizli ölçeğinde iş dünyamızın olmazsa olmazlarıdır. Şehrimizde her üç vatandaşımızdan biri çalışandır ve her üç çalışanımızdan biri de kadındır. Sanayimizin özellikle de öncü durumdaki el emeği yoğun olan tekstil ve konfeksiyon sektörümüzün temel direğidirler. Onların daha fazla istihdamda ve özellikle de yönetimlerde yer almasını istiyoruz ve önemsiyoruz. DTO tarihinde bir ilke imza atarak iki dönemdir yönetimlerimizde kadınlara yer verdik; yönetim kurulu başkan yardımcımız da başarılı bir iş kadını. TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulunun da koordinatörü, hamisiyiz. Sayılarının zamanla daha da artmasını diliyoruz” dedi.

AMAÇ, TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURMAK

TSKF, kadınların ve genç kızların hayatlarını geliştirmek için birbiriyle koordineli çalışan küresel bir gönüllü hareketi olan Uluslararası Soroptimist Federasyonu’nun bir parçası olarak, Türkiye’de çalışma grupları aracılığı ile kadın ve kız çocuklarının toplumdaki yerini güçlendirmeye yönelik faaliyetler yürütüyor. Bu kapsamda başlattığı Kadın Liderlerle Dönüşüm Buluşmalarını da yıl boyunca sürdürecek. Türkiye’nin farklı illerindeki iş dünyası temsilcileri ile iş insanlarını bir araya getirerek kadınların yönetim kurullarında ve üst düzeyde yer alması ile ilgili toplumsal bir farkındalık oluşturmaya çalışacak.

FEYZA NARLI KİMDİR?

Sivil Toplum örgütlerinde aktif şekilde rol almaktadır. Lise ve üniversite öğrencilerinin her yıl düzenlediği “Çalışırken Öğrenmeye Dayalı” Girişimcilik Projelerinin destekçilerinden biri olarak, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Üyesi, bunun yanı sıra İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknolojide Kadın Derneği Kurucusu ve Etik Kurulu üyesidir. Ayrıca International Women’s Forum (IWF), YenidenBiz Derneği, Arya Kadın Yatırım Platformu, Bilişim Sanayiciler Derneği (TÜBİSAD) üyesidir. Yedi kez Türkiye’nin En Başarılı 50 Kadın CEO’su arasında yer almıştır.

İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmasının ardından yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Ardından Oracle’da teknoloji danışmanlığı ile başlayan kariyer yolculuğunu, İnnova Bilişim Çözümleri ve Accenture firmalarında üstlenmiş olduğu grup yöneticiliği ve direktörlük rolleri ile Türkiye ve İtalya’da Kurumsal ve Dijital Dönüşümlerin farklı kırılımlarını içeren çözümlerin iş geliştirme, strateji ve danışmanlık ekiplerini yöneterek sürdürdü. Sonrasında da Oracle Türkiye’de Dijital ve CX çözümleri Ülke Lideri olarak görev aldı. 2018 yılından itibaren de dünya çapında 75 ülkede geçici veya daimî personel istihdamı ve insan kaynakları danışmanlık çözümleri sunan, yeni nesil iş çözümleri şirketi ManpowerGroup Türkiye’de Genel Müdür olarak göreve başladı.  Halen ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü. ManpowerGroup Türkiye bünyesinde Manpower, Manpower Business Professional ve Manpower IT markaları bulunuyor.