Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ev sahipliğindeki toplantıda, sektörler ve Denizli konuşuldu

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, aylık olağan DTO Meclis toplantısında Denizli’de ibrazında ödenen çek sayısının bir önceki aya göre yüzde 134; bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 119 arttığını açıkladı. Ayrıca Denizli Ticaret Odası’na 8 ayda 1.081 yeni üye kaydettiklerini ifade etti. Başkan Erdoğan, meclis toplantısının ardından DTO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısını da Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ev sahipliğinde Bağbaşı Yaylası’ndaki Denizli Teleferik Tesislerinde yaptı. Toplantıya katılım yoğundu. Başkan Zolan, Denizli’de ticaretle ekonomisine katkı sağlayan iş ve istihdam oluşturan DTO üyelerine teşekkür etti; başarılarının katlanarak artmasını diledi.  

DTO MECLİSİ TOPLANDI

DTO Meclisi’nin eylül ayına dair olağan toplantısı, Meclis Başkanı Salih Sarıkaya’nın idaresinde gerçekleştirildi. Gündemin görüşülmesinin ardından kürsüye gelen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, dünya ve ülke genelindeki ekonomik gelişmeler ile Denizli’nin ticari hayatı ve sanayisine dair güncel verileri değerlendirdi.

Başkan Erdoğan, ağustosta 367,5 milyon doları bulan ihracatıyla Denizli’nin her şeye rağmen ülkenin 9’uncu ihracatçı şehri olma konumunu koruduğunu söyledi. Son 10 günlük süreçte ise ihracatın daha da hızlandığını vurguladı. Erdoğan, “İhracatımız, geçen ay bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 4,5 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 4,4 azaldı. Sektörel olarak artış gösteren kalemlerimiz, elektrik ve elektronik ile demir ve demir dışı metaller oldu. 8 ayda 2,8 milyar dolarlık ihracata ulaştık. İthalatımız ise temmuzda bir önceki aya göre yüzde 63; bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 31 arttı. Öte yandan yılın 7 ayındaki ithalatımız, geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 10 düştü” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: DTO’YA 8 AYDA 1.081 YENİ ÜYE KAYDETTİK

Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’na 8 ayda 1.081 yeni üye kaydettiklerini de ifade etti. Erdoğan, “Üye kaydında, bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 12,5’lik bir artış yakaladık. Üye profilimizde, 11.131’e ulaşan işletmeyle en çok limitet şirketler yer alıyor. Sayıları 6.800’e yaklaşan hakiki şahıs firmalarımız, ikinci sıradalar. 2 bin 750’yi aşan anonim şirketlerimiz ise üçüncü sıradalar. Geçen ay 154 üye daha kazandık. 40 firmamız ise kaydını sildirdi. 14 firmamız da tasfiye halinde. Yabancı sermayeli firma sayımız, 385’e yükseldi. Yabancı yatırımcıların geldiği ülkeler arasında Almanya 78 firmayla ilk sırada; İran, 69 firmayla ikinci. Suriyeli yatırımcılar ise 34 firmayla üçüncü sıradalar. Onları da 19 firma ile Fransız ortaklı, 13 firma ile İtalyan ortaklı yatırımlar izliyor. Öte yandan Denizli’de ibrazında ödenen çek sayısı bir önceki aya göre yüzde 134; bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 119 arttı. İbrazında ödenen çek tutarı ise bir önceki aya göre yüzde 104; bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 154 arttı” diye konuştu.

DTO’NUN MESLEK KOMİTELERİNDEKİ ÜYELERİ, TELEFERİKLE BAĞBAŞI YAYLASI’NA ÇIKTI

DTO’nun Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ev sahipliğinde geniş bir katılımla Bağbaşı Yaylası’ndaki Denizli Teleferik Tesislerinde yapıldı. Toplantının açış konuşmasında davetleri ve misafirperverliklerinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli’mizin ekonomisine can ve yön veren üyelerimizle, bir aradayız. Hafta içi ve gündüz olmasına rağmen toplantımıza büyük ilgi gösterdiniz; teşekkür ederiz. Sektörlerimiz ve şehrimizle ilgili görüşlerinizi dinledik, dinleyeceğiz. Denizli Ticaret Odamızdan ve Denizli Büyükşehir Belediyemizden beklentilerinizi not ediyoruz. Her şey, ne yapıyorsak ortak sevdamız Denizli’miz ve hemşerilerimiz için. El birliğiyle çok daha güzel günler göreceğiz. Bugün bize burayı açan ve bizleri ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a teşekkür ederiz. Bugüne kadar kapısı bize hep açık kaldı ve her konuda da yanımızda oldu. Sizin için ne zaman bir ihtiyaç duysak bir talebimiz olsa, bizi asla geri çevirmedi. Teşekkür eder memlekete hizmet etme noktasında sürdürdüğü vazifesinde kolaylıklar ve başarılar dileriz” dedi.

BAŞKAN ZOLAN: SİZLERLE BİR ARADA OLMAK BİZLERİ MUTLU ETTİ

Konuklarına “Hoş geldiniz” diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Yılın 365 günü gece gündüz demeden Denizli’nin ve hemşehrilerinin sorunlarıyla hemhal olduklarını, bunları ortadan kaldırarak halka daha yaşanabilir bir Denizli sunmaya çalıştıklarını ifade etti; sanayisinden ticaretine iş aleminin her üyesinin işini kolaylaştırmak, işini ve istihdamını artırmasına katkı sağlamak için de ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını vurguladı. Başkan Zolan, “Sizler belki işten güçten, yoğunluktan, bu gibi tesisleri gezip görmeye pek vakit bulamıyorsunuz. Bir taraftan halkımızın derdine derman olmak için uğraşırken diğer yandan da işte bugün burada gördüğünüz gibi şehrimize prestij kazandıran bu tür mekanlarla insanımızın işten arta kalan zamanını geçirebileceği ferah ortamlar sunmaya çalışıyoruz. Burası şehrin stresinden uzak, şehir dışından gelen misafirlerimizin de iyi vakit geçirebilecekleri örnek bir mekân. Sizleri hem ailelerinizle boş vaktiniz değerlendirmek hem de iş toplantılarınızı yapmak üzere burada daha sık görmek isteriz. Denizli’mizin dinamosu sizlersiniz. Sizin bugün bu rakımda oksijen ve enerji depolayarak en yoğun dönemlerinizden biri olan yılın son çeyreğine daha dinamik girmenizi istedik. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diye konuştu.