YERLİ OTOMOBİL GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DÜNYADA OLACAK

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ön gösterimi yapılan yerli otomobil ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Türkiye yıllardır kurduğu hayali gerçeğe dönüştürüyor” dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bulunan Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen yerli otomobilin ön gösterim toplantısına katıldı. Program öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, “Öncelikle bugün ülkemiz açısından çok önemli bir gün. Türkiye’nin lig atlayacağı, Avrupa liginin üzerine çıkacağı bir gün. Cumhurbaşkanımız bu görevi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız sayın Hisarcıklıoğlu’na takdir ettiğinde TOBB Başkanımız bunu Türkiye’deki 5 tane önemli babayiğit ile birlikte gerçekleştirmek için yola çıktı. Bugün de yerli otomobilin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Türkiye açısından, gelecek açısından, ihracat açısından bugün önemli. İnşallah yerli ve milli otomobilimize 2022 yılından sonra hep birlikte binip, memleketimize daha çok iş yapmanın gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere çok değerli iş insanlarımıza ve TOBB Başkanımız ile mühendislerimize çok teşekkür ediyoruz. Türkiye, yıllardır kurduğu hayali bugün gerçekleştirmekte ve artık yollara çıkma zamanı. Ayrıca, inşallah  dünyaya ihracat etme zamanını da hep birlikte göreceğiz” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “BİZİM DE AKSAMLARIYLA İLGİLİ GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK”

Yerli Otomobilin dünya sahnesinde güçlü bir şekilde yer alacağını da söyleyen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli, Türkiye’de ihracatta ilk 10’da olan ünlü bir şehir. Otomobilin yan sanayi ürünleriyle ilgili girişimlerimiz var. Burada önemli olan fabrika için doğru lokasyonun belirlenmesiydi. Bunun kararı verildi. Farklı aksamlarıyla ilgili de bizim girişimlerimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın projeye ciddi katkıları oldu. Yerli otomobil gelecekte de çok daha güçlü bir şekilde tüm dünyada olacaktır” diye konuştu.