DTO, Üyeleriyle Bağını Her Geçen Gün Güçlendiriyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, her fırsatta üyelerini ziyaret ederek yalnız bırakmıyor. Sektörleri ve işleriyle ilgili istişarede bulunuyor. Odalarının çalışmaları hakkında bilgi veriyor ve üyelerinin önerilerini dinliyor. Edindiği izlenimleri muhataplarına ulaştırıp, üyelerinin herhangi bir sebeple bekleyen bir işi varsa çözüme ulaştırıyor.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, her sektörden ve her kesimden üyeleriyle iş yerlerinde bir araya gelmeye devam ediyor. Zimek Makina Mermer Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.’nin sahipleri Mehmet Sarı ve İbrahim Sarı’yı ziyaret eden Başkan Erdoğan, örnek işletmelerini inceleyip, işleriyle ilgili bilgi edindi.

ZİMEK MAKİNA’YI ZİYARET ETTİ

Neler yaptıklarını işletmeyi gezerken yerinde görüp, makinaların nasıl üretildiği ve ne işe yaradığı hakkında bilgi alan DTO Başkanı Erdoğan, daha sonra bir süre sohbet ettiği sanayici Sarı kardeşlere, Denizli Ticaret Odası’nın üyeleri ve ihracata yönelik faaliyetlerini anlattı. Başkan Erdoğan, “Üyelerimize, 7 gün 24 saat dijital ortamda kesintisiz hizmet veriyoruz. Günlük ticari işlemlerinden dış ticarete ve danışmanlık hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede her an yanlarındayız. İhracat Destek Ofisi, KOSGEB Temsilcilik Ofisi, KGF Şubesi, Denizli ABİGEM ve Ticaret Sicil Müdürlüğümüzle, üyelerimizin işlerini en hızlı ve kolay şekilde yürütmeleri için gayret gösteriyoruz. Bunlar arasında, sizin gibi şehrimizin adını dünyanın dört bir tarafına taşıyan, bayrağımızı oralarda da gururla dalgalandıran firmalarımız da var. Biliyorum sorumluluğumuz büyük ancak, bu can bu bedende olduğu ve sağlığımız da elverdiği müddetçe, gece gündüz demeden elbirliğiyle çalışıp, bize emanet edilen bu bayrağı daha da ileriye ve yukarılara taşımaya çalışacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana da, bu düsturla yol alıyoruz. Sizler de, oldukça zor bir kulvarda yarışıyorsunuz. Zimek Makina, sektöründe dünya devleri arasında ilk 3’te yer alan ve 21 ülkeye ihracatıyla Denizli’nin kalkınmasında aktif rol alan, şehrimizin önemli yatırımlarından. Başarılarınızın artarak sürmesini dilerim. Şehrimizde bu tür gelir getirici girişimlerin sayısının hızla çoğalması gerekiyor… Böylelikle, milli ve yerli imkân artacak; ülkemiz de hızla dışa bağımlılıktan kurtulacaktır. Türkiye’nin, savunma sanayindeki göz dolduran başarısını, sizin gibi gözünü budaktan sakınmayan cesur girişimcilerle, uluslararası pazarda özel sektörde de yakalamasını diliyorum. Bu anlamda, örnek bir işletme oluşturan sizleri kutluyorum.” dedi.

SARI: “BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK”

Makina Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Başkanı da olan Zimek Makina Mermer Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı ise, “Üyesi olmaktan onur duyduğumuz Denizli Ticaret Odamızın Başkanı ile ekibini, firmamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Denizli Ticaret Odası’nın yani siz ve yönetiminizin yaptığı çalışmalardan dolayı, gurur duyuyorum ve bunu her fırsatta da dile getiriyorum; başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Ziyaretiniz ve hoş sohbetinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

SARI: “ZİMEK, SEKTÖRÜNE YÖN VEREN ÖNCÜ BİR KURULUŞTUR”

Sohbetinde sanayi serüveninin gelişimine de değinen Sarı, “Sektördeki doğal taş üreticilerimizi, yabancı makine üreticilerinin tekelinden kurtarmak için, 2000 yılında mermer ve traverten işleme makineleri üretimine başladık. Bugün, ülkemizin mermer sektörüne yön veren öncü bir kuruluşuz. Mermer teknolojisi alanında ürettiğimiz doğal taş işleme makinelerimizde, geçmişten bugüne edindiğimiz tecrübeyi ve günümüz teknolojisini birleştiriyoruz. Zimek, bu anlayışla, kısa zamanda tüm dünyada her geçen gün kendisiyle yarışır ve rekabet ortamını kuran bir marka haline geldi. Her zaman en iyisini ve en çok tercih edilen ürünü üretmeye de devam edeceğiz. İnşallah bu bayrağı, yere düşürmeyeceğiz.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN, TARİHİ DEMİRCİLER CADDESİ’NDEKİ BAZI ESNAFLARI DA ZİYARET ETTİ

DTO Başkanı Erdoğan, odanın üyelerinden iş yerini genişletip yeniden düzenleyen Paşalı Ticaret’in sahibi Birol Paşalı ile Ruhi Paşalı’yı da ziyaret etti; “Mekanınızın yeni hali, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. İşleri, bulundukları bölgenin esnafının beklentileri ile odalarının faaliyetleriyle ilgili görüşlerini dinledi. İşletmeci baba oğul, DTO Başkanı Erdoğan’ı, “Başkanım, ayağınıza sağlık. Ziyaretiniz bize ziyadesiyle memnun etti. Şükranlarımızı sunarız. Çalışmalarınızda başarılar dileriz” diyerek uğurladı. Tarihi Demirciler Caddesi’ndeki bazı esnaflarla da bir süre sohbet eden Başkan Erdoğan, 1923’ten bugüne Denizli’nin marka isimlerinden biri haline gelmiş Delikliçınar’daki Rumeli Köftecisi’ne de uğradı ve usta Emin Oktaş ile çalışanlarına hayırlı işler diledi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN İLE YÖNETİMİ, YENİ ÜYELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Başkan Erdoğan, DTO Yönetim Kurulu üyeleri Melek Sözkesen, Ferruh Dalkılınç, Kemal Tuncer, Hikmet Alpaslan, Hasan Kocabay, Murat Can, Yakup Öğütcen, Ali Taşevli ve Genel Sekreter Yardımcısı Tevfik Fikret Öztürk ile birlikte, PAÜ Hastanesi Kavşağı’nda yeni açılan Simit Dükkanı’nın sahibi Hayrettin Güneş ile ailesine de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.