Tuncer, Denizli Ticaret Odası’nın Şehrin Ekonomik Kalkınmasındaki Rolünü Aktardı

DTO, PAÜ ve iş birliğiyle Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na farklı illerden akademisyenler ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tuncer, sempozyum kapsamındaki “Oda ve Borsaların Ekonomik Kalkınmadaki Rolü Paneli”nde konuşmacı olarak yer aldı. Denizli Ticaret Odası’nın şehrin kalkınmasındaki katkılarını anlattı. Tuncer, “Köklü bir gelenekten güçlü bir geleceğe emin adımlarla yol alan Denizli Ticaret Odası, insanımızın genlerinden gelen girişimci ruhunu ekonomiye katma değer, iş ve istihdam olarak kazandırmak için yıl boyunca çok sayıda organizasyon düzenlemektedir. Bu sayede, çocuklardan gençlere, ev hanımlarından çalışanlara kadar geniş bir yelpazede toplumun kendi geleceğini kurgulayan, dünyanın geleceğinin kurgulanmasında da aktif rol alan bireyler haline gelmesini istiyoruz” dedi.

2. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’nun PAÜ Eğitim Fakültesi binası Engin Aksel Konferans Salonu’ndaki Oda ve Borsaların Ekonomik Kalkınmadaki Rolü Paneli’ne İstanbul’daki facebook İstasyon Açılış Töreni’nde bulunan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a vekaleten konuşmacı olarak katılan DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Tuncer, Denizli ekonomisi üzerine genel bir değerlendirmede bulundu. Ayrıca, katılımcılara Denizli Ticaret Odası’nın faaliyetleri ile şehrin sanayi ve ticaretinin yapılanmasında nasıl bir görev üstlendiğini, ne tür bir yol izlediğini anlattı.

TUNCER: “DENİZLİ, İLKLERİN ŞEHRİDİR”

Tuncer, konuşmasına, Denizli’nin Kalkınmasında Denizli Ticaret Odası’nın Rolünü anlatarak başladı. Sunumunda “Bugün üye sayısı 30 ana meslek grubunda 18 bine yaklaşan odamızın, şehrimizin kalkınmasında üstlendiği rolün tarihsel sürecini, gelişimini anlatmazsak, bu konu eksik kalır!” diyen Tuncer, 1925 yılında genç Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulan ilk Anonim Şirket olan Şemsi Terakki Debagat ve Ticaret Türk Anonim Şirketi’ni hayata geçiren Denizli’nin bundan sonra adeta hiç durmadan daha ilerisi ve iyisi için yol aldığını vurguladı. 1926 yılında kurulan DTO’nun da buna büyük bir ivme kazandırdığını kaydeden Tuncer, “Yanlış duymadınız; devletimizin ilk Anonim Şirketi, Denizli’de kurulmuştur. Türkiye Halk Bankası da, ilk şubesini 1938’de Denizli’de açmıştır. 1927’de ise ilimizin dinamik, çalışkan, fedakâr genç girişimcileri tarafından İlk Bölgesel Banka olan Denizli İktisat Bankası kurulmuştur. Kent merkezinin yanı sıra her biri ayrı yöresel değerlere sahip ilçelerindeki geleneksel üretim yapan sanatkarların il merkezine göçerek sanayi ve ticarete yönelmesiyle Denizli, dericilik, bakır, metal ve demir işlemeciliği, haddecilik, cam, gıda maddeleri, inşaat ve inşaat malzemeleri, tekstil-dokuma hazır giyim ve ev tekstili alanlarında başlayan sanayileşme hamlesini 1980’den sonra modern sanayi tesislerine dönüştürmüş, uluslararası pazara açılmıştır. Denizli, coğrafi konumu, girişimcilerinin yeteneği, bilgi ve tecrübesi bakımından birçok alanda olduğu gibi bölgemizin lojistik merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Denizli insanı, yerine göre ‘Umudum kalacağına, emeğim kalsın!’ diyerek daima ileriye bakan, çalışkan, geleceğe dönük fikri ve hayalleri bulunan, bunları gerçeğe dönüştürme azmiyle dinamizmini koruma başarısını gösteren örnek insanları, iş adamları ile anılan nadir yerlerden biridir.” dedi.

DENİZLİ’NİN KALKINMASI, DTO’NUN KURULMASIYLA HIZLANDI

1926’da, Denizlili ticaret erbabı ve zanaatkarları tarafından kurulan ve kökleri Ahilik geleneğine dayanan Denizli Ticaret Odası’nın, kurulduğu günden bu yana Denizli’nin sanayi ve ticaretinde önemli bir rol oynadığını hatırlatan Tuncer, “DTO, 1970’li yıllarda Denizli’de şirketleşmenin önünü açan kurumlar arasında ön planda yer almıştır… Bunun en canlı ve gözle görülür örneği, 1977 yılında Denizli’de 27 Anonim Şirket birden kurulmasıdır. Bu firmaların bazıları, bugün Denizli’nin ihracatında söz sahibi olmuş, önemli birer kurum haline gelmişlerdir. 1974 yılında Merkez Bankası Denizli Şubesi’nin açılmasında da, DTO girişimde bulunmuştur. 1976 yılında temeli atılan Denizli Çimento Fabrikası’nın kurulmasına, 1983 yılında ise Denizli’de Gümrük Müdürlüğü’nün açılmasına öncülük etmiştir. DTO ayrıca, 1987 yılında 30 fabrikayla faaliyete geçen Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunda da yer almıştır. 1993 yılında eğitim hayatına başlayan Pamukkale Üniversitesi’nin kuruluşuna giden yolda da, Denizli Ticaret Odası önemli bir misyon üstlenmiştir. 1994’te ilk kez Denizli Ticaret Odası, KOSGEB Denizli Merkez Müdürlüğü, Devlet İstatistik Enstitüsü bugünkü adıyla ise Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içinde Tekstilde Küçük ve Orta Boy İşletmeler Envanteri çalışması yapmıştır. Denizli Ticaret Odası, 1994 yılında kuruluş çalışmalarına başlanan Denizli Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesinde de yer almıştır. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında 2007 yılında Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Yönetici Şirketi Pamukkale Teknokent’in kurucu ortağı olmuştur. Halen de yönetim kurulu üyesidir. 5 Haziran 2008’de, DTO’da düzenlenen bir çalıştay sonucunda, Denizli Sanayi Odamızla birlikte, Denizli ABİGEM Hibrit Tohum Geliştirme Merkezi olan BİYOM’un kuruluşunun öncülüğünü yaptık. Burası açıldığı tarih itibariyle, Türkiye’nin ilk ve tek Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi olma özelliği taşıyan bir yerdi. PAÜ bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 2008’de, Denizli Valiliğimizin öncülüğünde Denizli İl Özel İdaresi, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Ticaret Borsası ortaklığıyla, Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduk. 2011’de, yine Denizli Ticaret Odası’nın girişimleriyle, Denizli’nin adıyla anılan ekonomik, sosyal, tarihi ve doğal değerlerinin korunması, hayatiyetini devam ettirmesi ve bunların ekonomik değere dönüştürülmesi amacıyla, Denizli Traverteni’ne Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındı. Tescilli travertenimizi, bugün artık oda olarak şehrimizin girişlerine yaptırdığımız totemlerle de misafirlerimize sergiliyoruz.” diye konuştu.

Özel Denizli Empati Danışmanlık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Şirketi’nin sahibi olan Tuncer, Denizli’nin bu geçmişine tarım, hayvancılık, sera, sağlık ve özel eğitimdeki başarılarıyla yeni halkalar eklediğine de dikkat çekti.

TUNCER: “GİRİŞİMCİLİKLERİ İLE BİLİNEN DENİZLİLİLER’İ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Gerek vatandaşların gerekse üyelerinin, fuarlar ve eğitimler gibi çeşitli faaliyetlerle mesleki donanımlarını artırıp, çağın rekabet koşullarına hazır hale gelmelerini sağlamaya çalıştıklarını da dile getiren Tuncer, “Girişimci ruhları, ekonomimize kazandırmayı önemsiyoruz. Çünkü, ekonomik kalkınmanın ana unsurlarından birinin, iyi yetişmiş girişimci bireylerin, iş hayatına kazandırılması olduğuna inanıyoruz…  Girişimciliği yeni iş imkânı, yeni iş yerleri ve yeni istihdam oluşturması için, var gücümüzle destekliyoruz. İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte Denizli Ticaret Odamızda düzenlediğimiz Girişimcilik Eğitimlerimiz, büyük ilgi görüyor. Girişimci bireyler, ekonomik kalkınmamıza sinerji kazandıracaktır. Denizli Ticaret Odası, ilimizde girişimciliğe olan ilginin artırılması ve ‘yeni bir fikir, yeni bir iş’ anlayışının yaygınlaşması için, bu tür beklentileri karşılamada toplumsal katkı sağlamayı, ana hedefleri arasına almış, elini taşın altına koyan aktif bir sivil toplum kuruluşudur. Denizli Ticaret Odamız, KOSGEB hizmetleri arasında yer alan Girişimcilik Destekleri kapsamındaki ilk adım olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni düzenleyen ve ilimiz ile yurt çapında en fazla mezun veren bir kuruluştur… 2012’den günümüze katılımcı sayısı her geçen gün daha da artan 174 tane girişimcilik programı düzenledik. Sadece son 2,5 yılda, bu eğitim programımıza katılan 4.325 vatandaşımıza, girişimciliğe adım atmalarındaki temel kaynak olan bilgi ile başlangıç sermayesine erişmelerini sağladık. Denizli Ticaret Odamızın bünyesinde bulunan Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketi vasıtasıyla, girişimciliğe adım atan vatandaşlarımızın iş kurma aşamasında ihtiyaç duyacakları danışmanlık ve eğitim ihtiyaçlarını da karşılamaktayız… Bu anlamda, işletmemiz olan Denizli ABİGEM, KOBİ’lerin kurumsallaşma, pazarlama, üretim ve markalaşma alanlarında başta olmak üzere, ihtiyaç duydukları tüm konularda danışmanlık hizmeti vermektedir. Odamız, üyelerimiz ve Denizli’deki KOBİ’lerin kendilerini geliştirmesi ve değişen koşullara ayak uydurabilmeleri için, genel ve özel eğitimler de düzenlemektedir… Eğitim konuları ile eğitimcileri her yeni yıl öncesi özenle seçip, yıllık bir takvim oluşturmakta, daha sonra da yıl içindeki gelişmeler ve taleplere göre eklemeler yapmaktayız. Bunu, iş hayatımızın ihtiyaç duyduğu, geneli kapsayan temel ve günümüzün trendlerine uygun konularda, eğitim verecekleri konulara hâkim isimlerle gerçekleştiriyoruz. Bu yıl için finans, satış, inovasyon, maliyet muhasebesi, e-ticaret, etkili ve doğru iletişim, dış ticaret ve markalaşma gibi konularda 24 eğitim planladık. Girişimcilerimiz, bu eğitimlerimiz vasıtasıyla, iş hayatlarında ihtiyaç duyacakları bilgi ve tecrübelere ulaşma ve yararlanma imkanına sahip olacak; değişen piyasa şartlarına daha hızlı ve iyi uyum sağlayıp, sürdürülebilir bir yapıya kavuşacaklardır.” dedi.

DTO, AB FONLARINI DA KULLANARAK ÇOK SAYIDA TOPLUMSAL PROJEYE İMZA ATTI

Uzman kaynakçılıktan ısı, ses, ışık ve su yalıtımına, moda tasarımdan İngilizce Dış Ticaret Eğitimine, gençlere girişimci birer ruh kazandırılmasından ev hanımlarının iş hayatına katılmasına kadar, farklı alanlarda çok sayıda mesleki ve kişisel gelişim eğitimine imza attıklarını anlatan DTO Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer, “Denizli Valiliği ile birlikte Türkiye’de ilk defa Robotik Kodlama Eğitimi düzenledik. Okul dönemi boyunca, Denizli Ticaret Odası binamızda çocuklar, gençler ve ilgi duyan yetişkinlere, farklı yaş ve seviye gruplarında eğitim verdik. 2017 ve 2018’de ısı, ses, ışık ve su yalıtımı ile kaynakçılık alanlarında, 198.000 Euro hibeli, AB destekli projemizi uyguladık. Öte yandan, her yıl çok sayıda en önemli ulusal ve uluslararası sektörel etkinlik ve fuarlara katılıyoruz. Üyelerimizi, zaman zaman, hem de KOSGEB destekleriyle, dünyanın dört bir tarafındaki önemli organizasyonlara gönderiyor, mesleki ve ticari bilgi görgü ve donanımlarını artırmaya çalışıyoruz. Bu sayede, yeni teknoloji ürünler, hizmetler ile pazarlama yöntemleri hakkında, yerinde ve uygulamalı faaliyetlere katılmakla kalmıyor, birebir görüşmelerle ticari portföylerini geliştirme imkânı da yakalıyorlar. Sadece geçen yıl ve yıllık ortalama, 20 ulusal ve uluslararası fuar ve benzeri organizasyona, 600 üyemizi yolladık. Bu yıl ise, 9 ulusal fuara 270 üyemizi, 7 uluslararası fuara da farklı sektörlerden firmalarımızın işletmelerimizin sahibi, idarecisi ve çalışanından oluşan 210 kişilik büyük bir kitleyi gönderdik; göndereceğiz. İlgili STK’larla, sadece Barselona’daki ITMA Tekstil Makinaları Fuarı’na, Denizli’den yapılan direkt uçuşla, Çardak Havalimanı’ndan kaldırdığımız bir uçakla 160 kişi gönderdik. Tüm bunların yanında üyelerimiz ile gençlerimizi, Vestel, ETİ ve SARAR gibi ülkemizin güçlü, büyük ve örnek işletmelerine götürüyoruz. Nasıl bir sistem kurduklarını, çalışan motivasyonundan kalite standardını yakalamaya kadar ne türde uygulamaları hayata geçirdiklerini bizzat yerinde ve yetkili isimlerden dinlemelerini sağlıyoruz. DTO Geleceğin Peşinde adı altında bir dizi etkinlik gerçekleştirerek, hem üyelerimizin hem de ilgili vatandaşlarımızın ufkunu açmaya çalıştık çalışıyoruz. Dünyada en etkili 100 kadın fütürist arasında sayılan Ekonomist Yazar Ufuk Tarhan, Medya ve Teknoloji Danışmanı Gazeteci Yazar genç yetenek Ozan Onat, Eskişehir Ticaret Odası Meclisi Üyesi genç Eğitimci ve İş İnsanı Serkan Can Zengin ile Akademisyen, Ekonomist Yazar Prof. Dr. Emre Alkin gibi önemli isimleri Denizli’ye getirdik. Bu sayede, yeni dünya düzenine dair millet olarak bizlerin de, rol biçilen değil rol alan ve kendi geleceği ile geleceğin dünyasını kurgulayan bireyler yetişmesi için toplumsal farkındalık oluşturmaya çalışıyor; daha güçlü bir ülkeye ulaşmanın zeminini hazırlıyoruz.” diye konuştu.

TUNCER: “KADINLARI, İŞ HAYATINA KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Denizli Ticaret Odası (DTO)’nın kadınların ekonomide bilfiil yer almasını da önemsediğini kaydeden Tuncer, “DTO olarak, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu, Denizli İş Kadınları Birliği Derneği DİKAB’ın ev sahipliğinde, Coca-Cola ve Anadolu Vakfı’nın desteğinin yanında Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz Kız Kardeşim Projesi, yoğun ilgi gördü. Projenin 2017’deki ilk durağı, Denizli idi. Denizli Ticaret Odası’nda, kişisel gelişimin yanı sıra iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma konularında eğitim alan kadınlardan iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenlere mentorluk desteği verildi. Girişimci olarak ekonomik hayata atılmak isteyen ev hanımlarının, hayallerine doğru sağlam bir adım daha atmalarına katkı sağladık. Türkiye’de kadın istihdam oranı, resmi kayıtlara göre %28,2; Denizli’mizde ise bu oran %33,5! Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı şirket yetkilisi kadın girişimci sayısı, 2 bin 499. Şirket ortağı kadın girişimci sayısı, 2 bin 392. Odamıza kayıtlı gerçek kişi kadın girişimci sayısı ise 802. Her biri bizim için ayrı bir onur kaynağı! Girişimcilik Eğitimlerimizle, bu zincire her geçen gün yeni halkalar ekliyor, kadınlarımızı üretim ve istihdama kazandırıyoruz. Öte yandan, Avrupa Birliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı kaynaklı projeler hazırlıyor ve uyguluyoruz… Avrupa Birliği tarafından fonlanan, 5 Milyon Euro bütçeli Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulamaya başlayacağız. Makina ve ekipman teminine dönük çalışmalarımız devam etmektedir. AB’den 5 milyon Euro’luk hibe almaya hak kazanan TOBB’a bağlı iki odadan biri olarak DTO’nun destek aldığı Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin hayat bulmasına çok yaklaştık. 93 yıllık oda tarihimizde, bir ilki gerçekleştirdik! Projemiz, Denizli’de en büyük bütçeli hibe destek programı olarak tarihe geçti. Projemizin ilk olarak çalıştayını düzenledik ve büyük ilgi gördü. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları ile iş adamlarının yer aldığı etkinliğimizde, 9 Eylül ve Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümlerinin öğretim üyeleri, teknik tekstille ilgili sunumlarda bulundu. Böylelikle, Denizli’de Teknik Tekstille Dönüşüm Projesi’nin yol haritası belirlendi. 35 milyon liralık projemizde, gerekli araştırmaları tamamladık; makine alımlarının ihalesi aşamasına kadar geldik. Öte yandan, birkaç ay önce DİP’i yani Denizli İndirim Programı’nı başlattık… 12 sektörde yurt genelindeki 126 adreste, üyelerimize özel indirim imkânı oluşturduk. İndirim programımız, ülkemizde içerik anlamında yerel bir girişim olarak ilktir. Hatta, çevre iller ile TOBB’a bağlı diğer oda ve borsalara da örnek olduk. Bizden sonra hızla benzerleri uygulamaya koyuldu. Denizli Ticaret Odası üyelerine çeşitli oranlarda indirimler sağlayan Denizli İndirim Programı ya da kısa adıyla DİP’i haziran ayında başlattık. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ilgi gösterdiği kampanyamız, kısa zamanda büyük yol aldı. Firma sayısını artırarak da yoluna devam ediyor… Yurt genelinde 10 ayrı hizmet kalemi ve 88 farklı adresle yola çıktığımız Denizli İndirim Programı’mızda, ağustos ayı sonu itibariyle, 12 ayrı hizmet kalemi ile 126 adrese ulaştık. Kampanyamıza, son olarak Denizli’nin önde gelen üç otomotiv firması da katıldı. Bu firmalar, DTO üyelerine özel servis işlemlerinde %10-25 arasında değişen oranlarda indirim imkânı tanıyacak. Onlardan önce kampanyamızda yer alan firmalar da, yüzde 40’a varan oranlarda özel indirim imkanı sağladılar. Üyelerimizin kuruş dahi olsa kazanmasını önemsiyoruz. BP ve Petrol Ofisi’nden Anemon, Movenpick, Dedeman ve Hilton Oteller zincirine kadar çok sayıda büyük marka ve firma, kampanyamızda yer aldı. DİP, Denizli Ticaret Odası üyelerinden büyük ilgi gördü… Denizli İndirim Programı ile ilgili detaylı bilgilerin paylaşıldığı www.dip.dto.org.tr internet sayfamız, kısa zamanda 27 bin 314 defa görüntülendi. Eğitim, sağlık, ulaşım ve yazılım gibi farklı sektörlerden katılım oldu. Kampanyamız, aynı zamanda ticari hayatın ivme kazanmasına da önemli bir katkı sağladı; sağlıyor. Konut Kredisinde Faiz İndirimi Kampanyası’nı, Türkiye’de ilk biz yani Denizli Ticaret Odası başlattı. Bankalarla özel bir protokol yaptık ve konut kredisinde aylar önce Herkes İçin konut desteği adı altında, %0,98’den başlayan kredi imkânı sağladık. Bu da ekonomiye önemli bir katkıdır. Çünkü, Denizli’mizde önemli orandaki bir yapı stoğunun alışverişe konu olmasının önünü açtı. Emlak ve yapı piyasası aniden artan ilgiyle bir anda hareketlendi. Piyasalara 120 milyon TL’lik bir finansal hareketlilik getirdi. Aylar sonra ise, önce konut kredilerine yönelik hemen ardından da piyasalarda faiz indirimiyle, bizim kampanyamızdaki oranlara yakın yüzdelerle, başta kamu olmak üzere tüm bankalar aynı konuda ilana çıktılar. Odamız, Denizli adına lobicilik faaliyetlerinin etkin kılınması ve ekonomik sorunlara çözüm yolları bulunması amacıyla kurulan Denizli Sanayici ve İş Adamları Platformu’nun kurucuları arasında yer almıştır. Halen de üyesidir.” diye konuştu.

DTO, YENİ DÖNEMDE HİZMETİ ÜYELERİNİN AYAĞINA GETİRDİ

Son 2 yılda 7 gün 24 saat online hizmet verir hale getirdikleri Denizli Ticaret Odası’nın iş birliklerinin yanında iş dünyasını yakından ilgilendiren çok sayıda birimi kendi binası bünyesine kazandırarak hizmeti tek elden, kolay bir şekilde üyelerinin ayağına götürdüğünü belirten Tuncer, “2004’ten bu yana bir AB projesi olarak devam eden Avrupa Bilgi ve Yenilik Merkezi EBIC EGE Projesi’ni, Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi EBILTEM ile birlikte yürütmekteyiz. Denizli ABİGEM AB Danışmanlık ve İş Geliştirme Merkezi ile KOSGEB Temsilcilik Ofisi, odamızda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, öncü illerden ve odalardan biri olarak Denizli Ticaret Odamızda İhracat Destek Ofisi de açtık. Bu birimlerimiz sayesinde, üyelerimize hem yurt içi hem de yurt dışı projeleri için bilgi ve danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Umarım; bugün ki sunumlarımızla, şehrin yarınlarının planlamasında da toplumsal bir katkı sağlamış oluruz. Yarınların asıl mimarları, siz değerli akademisyenlerle bir arada bulunmak benim için büyük bir mutluluk kaynağıydı. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

SİLİFKE İLE KARDEŞ ODA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

FARKLI İLLER VE ÜLKELERDEN KATILIM OLDU

Öte yandan, Tuncer, DTO’nun organizasyondaki paydaşlarından Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ile, panel öncesinde kurumları arasında yürürlüğe girecek Kardeş Oda İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammet Saygın’ın moderatörlüğünde Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ile Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Vekili Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Psikolog Kemal Tuncer’in konuşmacı olduğu paneli akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenciler ile farklı şehirlerden etkinlik için Denizli’ye gelen ilgililer takip etti. Çeşitli konulardaki 140 adet sunum ile 6 oturumda 3 gün süren sempozyuma, 8 farklı ülkeden 240 akademisyen katıldı.

Panelin sonunda, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar da, Mersin ve Silifke ile kurumları hakkında kısa bir konuşma yaptı.