Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda;

“Türkiye-AB Gümrük Birliği’ni doğrudan ilgilendiren alanlarda ortaya çıkan sorunların çözümü ve Gümrük Birliği’nin düzgün işleyişinin temin edilmesi amacıyla Türkiye-AB Gümrük Birliği Ortak Komitesi (GBOK) Toplantıları gerçekleştirilmektedir.

Ticaret Bakanlığından alman ilgide kayıtlı yazıda, 36. Dönem GBOK Toplantısının 8-9 Temmuz 2019 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenmesinin planlandığı belirtilerek, bahse konu toplantı kapsamında gündeme getirilmesi gereken hususlara ilişkin Birliğimiz görüş ve önerileri talep edilmektedir. Bilgilerini ve üyelerinizle de istişare edilerek, 36. Dönem GBOK toplantısında gündeme getirilmesi gereken hususlara ilişkin görüşlerinizin 13 Mayıs 2019 tarihine kadar Birliğimize ([email protected]) bildirilmesi gerekmektedir” denilmektedir.